Pincebogárból pályamotort

Hogyan lesz a szakadt futármotorból pengeéles pályafegyver

Days of thunder

2019. április 04. 22:16 - zöldi

Ha már ilyen szép alcímet választottam, és valaki esetleg nem ismerné, akkor az feltétlen nézze meg, alapmű.

 

Emlékszem, kölyökkoromban láttam, nagy hatással volt rám, meg is nézem újra...

Ott tartottunk, hogy már csak hegeszteni kell. Kiru CO hegesztőjével felvértezve, magabiztosan álltam a közelgő feladat elé. Elvégre, valamennyire tudok hegeszteni. CO-val meg minden hülye tud. Persze azért kiderült, valószínűleg csak a helyi hülyék tudnak, én meg nem helyi vagyok. Emlékszem, egyszer a műhelybe megjött egy új, kis inverteres készség, én meg két kazánlemez darabot szorongatva oda kéredzkedtem az asztalhoz, hadd hegesszem össze. Megcsináltam, egész csinos kis varrat lett. Odahívtam Tibi bá-t, az egyik nagy tapasztalatú mestert, hogy mondja meg milyen. Nézte, forgatta, majd kibökte. "Kezdőtől tökéletes". Majd így folytatta: "Disznóól ajtó zsanérját meghegeszteni ez már első osztályú". Eközben Jóska is óvatosan beúszott a képbe bal oldalról, megfogta a munkadarabom, Tibi bá-ra nézett, majd az mondta. "Akkor te még nem láttad az Én disznóm." 

:)

Vissza a pincébe. Gyermeket lecsábítottam, így neki is múlhatatlan érdemei lettek abban, hogy kellő magasságban és szögben álljon a kémény. Szépen ügyesen megfogta, ütemesen csukogatta a szemét, amíg összepontoztam. Aztán kijelentette, nagyon félelmetes, ahogy a szikrák pattognak. Levettem a dobot, a csatlakozónál pedig körbehegesztettem még két soron. Láttam már rondább hegesztést, igaz, nem sokat. Nekimentem köszörűvel, így már alulról súrolja az elmegy szintet. Lehetne még rezezgetni, stb, de ez nem a motorépítő világbajnokság. Ez a célszerszám gyártás. A harci tankokon sem néz senki felületi érdességet :D

IMG 20190404 172311 cr

 

A praktikerben vettem egy flakont a már bevett prisma color hőálló mattfeketéből, ezt nemsoká fel is használom. Még a közösítőnél megfogatom két rugóval, meg kipufogópasztával fogom összerakni. A farokidom kész lett, a pilates matrac jónak tűnik, régi komám, a Palma Tex hibátlan munkát végzett. 

IMG 20190401 201506

IMG 20190401 201459

IMG 20190401 202419

 Már nagyon motorozni akartam, így feltettem a tankot, benzincsapot, papírbetétes szűrőt, nyomtam a gombot…a főtengely fordult 180 fokot, majd csak  a relé kerregését hallottam. A szózat hatására, amit erre a váratlan történésre kinyilatkoztattam, a sarokban feszítő pókok ábrázatán is enyhe, de határozott pír jelent meg.  A célra félretett használt akku eddig bírta. Sebaj, jön úgyis egy halom alkatrész, rendeltem mellé egy akciós Exide-ot is. A típussal nincsenek jó tapasztalataim, de annyira olcsó volt, muszáj volt egy esélyt adnom neki.  :)

Aztán megéreztem a benziszagot.

Kis kutatás után hamar belenézhettem a gonosz tekintetébe, ami ezúttal pont a benzincsap volt. Hogyrohadnálmeg….Lefejtettem a benzint, ki a csap, szétszedtem.

IMG 20190401 214903

A vákuumos rész működik, eddig jó.  De miért nem fordul el, meg hol könnyezik?? Utóbbi nem lett meg, előbbi oka az volt, hogy egy rugó állt keresztbe fordulva benne. Összeraktam, rendeltem bele egy gyári O-gyűrűt is, a nagy Há 1200 forintért meghozta 2 nap alatt.  A benzincsap újra elfoglalta megérdemelt helyét, hiba kipipálva.  Az új akku megjött, beleöntöttem az elektrolitot, türelmesen kivártam a kívánt időt, ment be az is a helyére. Megérkeztem a dekormatricáim is Debrecenből, de még előbb ki  kell javítanom a fényezési elcsúszásokat.  Akkor most jöjjön egy kis hangminta. Semmi komoly, mobilos, de az enyém. 

 

 A következő részben rajtszámot szerelünk, kipufogót festünk-fixálunk, és most már tényleg csinálok egy fékpedált. 

Ja, és megyek vele valahol. :D

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://thundersport.blog.hu/api/trackback/id/tr5914740089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vatomi 2019.04.09. 12:57:35

Egész jó lett az a dob, komám! :)
süti beállítások módosítása